Over Karalis

Ristorante Pizzeria Karalis is hét Italiaanse familierestaurant van Leiden en omstreken, en wij zijn al sinds 1977 een begrip. Onze huiselijke sfeer en de ruime zalen maken ons ideaal voor families en partijen. Op de warme dagen kunt u met uw gezelschap ook terecht op ons fraaie terras gelegen aan één van de mooiste straten van de stad.

Wij serveren authentieke Italiaanse gerechten met een sterk accent op het eiland Sardinië. Hier liggen namelijk onze roots. Wij gebruiken uit Italië geïmporteerde kwaliteitsproducten en maken zo veel mogelijk alles zelf. De wisselende gerechten buiten de kaart om hebben een regionaal karakter en worden bereid met een verfrissende draai. Onze pizza’s en pasta’s worden geserveerd onder genot van een heerlijke cocktail, Italiaans bier of één van de uitstekende wijnen op onze kaart.

Gastvrijheid en kwaliteit vormen onze basis, aarzel dus niet om uw wensen door te geven. Het merendeel van ons team komt overigens uit Italië, maar er is altijd ook een Nederlands sprekende collega tot uw dienst.

A presto!

gerechten

positieve recensies

jaren ervaring

%

liefde

A vostra disposizione!

Het team Karalis

Wij hechten bij Karalis veel waarde aan ons team. Want zonder een hecht team kunnen wij u niet de kwaliteit en service bieden die u verdient. Om een idee te geven, een aantal van ons werkt al meer dan 15 jaar bij Karalis. 1 collega zelfs al sinds 1979. Maar ook onze parttimers zijn van onschatbare waarde. Maak hieronder verder kennis met een deel van ons team.

Matteo Spiga
Spigola
Matteo is degene die zorgt voor onze heerlijke pasta’s en hoofdgerechten. Hij is de rust binnen ons prettig gestoorde en vrolijk luidruchtige team. Zijn bijnaam is een verbastering van zijn achternaam, ooit nodig omdat we 3 Matteo’s hadden, en dat is eigenlijk nooit meer veranderd.
Alfredo Roccon
Fretz
Alfredo is degene met de langste staat van dienst binnen het team en hij kent Karalis als geen ander. Hij werkt inmiddels niet meer als barman, maar gelukkig komt hij nog regelmatig bij ons klussen! De oudere vaste gasten van Karalis zullen hem overigens ook nog kennen als de oud ijscoman van Leiden.
Abed Jaafar
Habibi
Abed is één van onze oudgediende die alles en iedereen heeft zien komen en gaan binnen Karalis. Binnen de keuken is hij onze stabiele factor en niemand van ons kan zich Karalis voorstellen zonder hem. Vandaar ook zijn bijnaam Habibi, dat in het Midden-Oosten onder andere wordt gebruikt als koosnaam voor familie en vrienden.
Orlando Carta
Orla'
Orlando is het vak met de paplepel ingegoten door zijn ouders; de oprichters van Karalis, Pino Carta en Corrie Schalkers. In 2006 heeft hij Karalis overgenomen met z’n zussen Giulia en Marcella, die inmiddels uit Karalis zijn gestapt en beide een succesvolle eigen zaak hebben geopend. Sinds 2017 beheert Orlando de zaak samen met het voltallige team van Karalis, en daarnaast is hij af en toe nog steeds in de keuken te vinden.
Rachela Cara
Chela
Rachela is sinds jaren één van de hoofdverantwoordelijke van Karalis en ook een uitstekende serveerster en bartender. Hiernaast verzorgt Rachela de inkoop van onze producten, en ze is overigens ook degene die alle verjaardagscadeaus voor iedereen koopt.
Marco Rolesu
Zio Marco
Marco is misschien wel de bekendste pizzabakker van Leiden, en heeft op 17 jarige leeftijd het vak geleerd van Giuseppe ‘Pino’ Carta; de oprichter van Karalis. Hij werkt inmiddels al bijna 21 jaar bij Karalis, en daarom staat hij bij ons beter bekend als ‘zio Marco’, oftewel oom Marco. Hij is degene die onder andere onze nieuwe pizzabakkers opleid en verantwoordelijk is voor het bereiden van het deeg.
Claudio Podda
Ciccio
Claudio is inmiddels al weer bijna 4 jaar deel van het team, hij is zeer snel uitgegroeid tot een vaste waarde binnen Karalis. Hij vormt samen met Marco, Marcolino en Daan ons pizzabakkersteam.

Reserveer nu bij ons mooie restaurant in Leiden

Geniet van authentieke Italiaanse gerechten met een sterk accent op het eiland Sardinië